Artikel in "Metallerie" : Het loopt gesmeerd voor tandwielenfabrikant ABMI

Geplaatst op 2022-11-03

De geheimen van 10 jaar succes

Na 10 jaar samen met zijn vader te hebben geleerd, richtte Alain Buyse in 2011 zijn eigen productiebedrijf ABMI (Alain Buyse Mécanique Industrielle) op.

Sindsdien is het bedrijf zeer succesvol en komen er voortdurend bestellingen binnen voor dit bedrijf dat gevestigd is in Deux-Acren, in de Henegouwse gemeente Lessines.

ABMI heeft nu zes operators die werken in een gebouw van 1.400 vierkante meter dat in 2018 is aangekocht.

Waaraan is het succes te danken? Dat is de vraag die we proberen te beantwoorden.

Een nichemarkt

De productie van tandwielen is een zeer specifiek beroep en er zijn zeer weinig spelers in deze sector. Maar de vraag is er, zowel in Wallonië als in het nabije Vlaanderen. Bij gebrek aan andere gekwalificeerde en competente leveranciers kan ABMI dus een flink deel van de taart opstrijken.

Zeer gespecialiseerde eisen

Soms wenden klanten zich tot ABMI nadat hun verzoek door andere bedrijven als te complex is afgewezen. Bij ABMI schrikken ze niet van de complexiteit van een opdracht. Ze zijn uitgerust en hebben de vaardigheden om te reageren.

Diversificatie

ABMI heeft de goede smaak gehad om te diversifiëren, maar blijft natuurlijk wel in hetzelfde type activiteit: industriële mechanica. Het bedrijf heeft nu 4 hoofdactiviteiten/diensten en kan daardoor aan een zeer groot aantal eisen voldoen:

- Versnelling.

- Draaien en frezen van losse onderdelen of series.

- Fabricage en herslijpen van industriële messen.

- Online verkoop van lagers en hoogwaardige mechanische onderdelen.

Een goed gevuld machinepark

Drie CNC-draaibanken, twee CNC-bewerkingscentra, vijf kegelwielmachines, zes hobbingmachines, drie pengatmachines: het minste wat we kunnen zeggen is dat ABMI goed is uitgerust.

Al deze speciale machines zijn essentieel voor tandwielen van hoge kwaliteit, zelfs voor massaproductie. Deze snelle en robuuste machines zijn ook een grote tijdsbesparing omdat ze voor bepaalde delen van het werk zelfvoorzienend kunnen zijn. Dit betekent dat operators er verschillende tegelijk kunnen gebruiken.

Berekende investeringen

Naast investeringen in gebouwen en machines heeft ABMI onlangs ook geïnvesteerd in een CAD/CAM-softwarepakket voor draaien en frezen. Alles is uitgedacht en ontworpen om ervoor te zorgen dat de diensten van het bedrijf van de hoogste kwaliteit zijn, optimaal en onberispelijk, zodat de klant tevreden is.

Ten slotte, en altijd met hetzelfde doel om een bepaalde kwaliteit te garanderen, wordt elk vervaardigd onderdeel onderworpen aan een ruwheids- en meettest.

 

Ontdek het originele artikel van Metallerie: "Alles gaat goed voor de fabrikant van tandwielen ABMI".