ABMI BV, opgericht door Alain Buyse

Ontstaan van ABMI

De oprichter en eigenaar van ABMI, Alain Buyse, zit al sinds zijn kinderjaren in de productiewereld. Door zijn interesse in machines en de wil om te weten hoe ze werken, besluit hij ze uit elkaar te halen om vervolgens te inspecteren, te herstellen en terug in elkaar te steken... Wat begint als een hobby, groeit uit tot een passie en wordt uiteindelijk zijn beroep ! Zijn vader produceerde in de jaren '70 al tandwielen. Het is van hem dat Alain Buyse het vak leert en gedurende 10 jaar kennis opbouwt. Gaandeweg ontstaan er ideeën en persoonlijke projecten, waardoor hij in 2011 de stap waagt en ABMI Bv opricht.

Werkplaats en medewerkers

Vandaag telt het bedrijf vier polyvalente werknemers. Dankzij de stijgende vraag zullen er nog aanwervingen volgen. De uiterst ervaren en hoogopgeleide productiemedewerkers worden constant bijgeschoold en leren dagelijks nieuwe dingen. Elke vraag is anders, elk product vormt een uitdaging en zorgt voor nieuwe kennis. De werkplaats is uitgerust met 15 productietoestellen, een aantal dat regelmatig groeit: snijmachines, klassieke draaimachines, CNC-draaimachines, machines voor conische tandwielen, enz. Dankzij deze apparatuur zijn we in staat om voor quasi elke situatie een oplossing te bieden.

Onze waarden

ABMI is een oplossingsgerichte firma en probeert steeds op een zo efficiënt mogelijke manier in te spelen op de noden van haar klanten. Ernst, integriteit en transparantie als basisprincipes maken van ABMI een betrouwbare partner voor een stabiele langetermijnsamenwerking.

Geschiedenis

2011 : Oprichting van de vennootschap ABMI (Alain Buyse Mécanique Industrielle) en aankoop van de eerste toestellen, waaronder een nieuwe CNC-draaibank, een tweedehandse CNC-freesmachine, een nieuwe lintzaag en een Pfauter P400 afwikkelfreesmachine.
2012 : Aankoop van een nieuw 4-as bewerkingscentrum en meerdere afwikkelfreesmachines.
2014 : Aankoop van een grote capaciteit-CNC-draaibank (Ø 800 x 3000 mm).
2016 : Oprichting van het departement Industriële Messen.
2017 : Aankoop van een CNC-draaibank en van een bewerkingscentrum.
2018 : Verhuizing naar ons nieuw gebouw van 1.400 m² en oprichting van de vennootschap ABGT (die het Industriële Messen-departement overneemt).
2020 : Oprichting van onze webshop voor online-verkoop van lagers : www.mekanik-shop.com.
2022 : Aankoop van een Gleason frees om aan de groeiende vraag naar conische tandwielen te voldoen en een Fellow frees om conische tandwielen in serie te snijden.
2023: Aankoop van een Lorenz EN12 hobbing machine tot module 12, Ø1200mm.

Film over ABMI

De film van "entreprendre.wapi" (steun voor jonge ondernemingen in de regio Wallonie Picarde) vertelt de geboorte van ABMI, toont het machinepark (handgedreven of digitale CNC-toestellen), het team aan het werk en het gebouw van ABMI.

Alain Buyse legt ons uit in welke sectoren onze klanten actief zijn : metaalindustrie, pharmaceutica, steengroeves, enz...

De film werd ook op Facebook en op LinkedIn gepost.